Ανοιχτή συζήτηση

«Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων»

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, Ωρα: 20:00

Χώρος: Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, Αίθουσα Γλυπτοθήκης, (πλατεία Δημάδη).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Τι σημαίνει να ξεκινήσεις μία διαδρομή προς την Ευρώπη; Ειδικά εάν αυτό συνεπάγεται να διασχίσεις θάλασσες, βουνά, παράξενες και άγνωστες πόλεις και αφιλόξενα τοπία?

 Έντεκα φωτορεπόρτερ (photojournalists) συνδυάζουν τις μοναδικές τους  φωτογραφικές ματιές σε μία συλλογική έκθεση με τίτλο “Η Διαδρομή”.

Η έκθεση καταγράφει και παρουσιάζει, τους διάφορους σταθμούς και στάσεις κατά την διάρκεια της διαδρομής, στην προσπάθεια των προσφύγων να προσεγγίσουν τους διαφορετικούς προορισμούς.

Αυτοί οι σταθμοί βρίσκονται στην Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου, στην Ειδομένη, στον Ελαιώνα στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην ΠΓΔΜ, στη Σερβία και στην Ουγγαρία – την λεγόμενη “Βαλκανική Οδό” (Balkan Route). Επίσης μερικές από τις φωτογραφίες λήφθηκαν στα σημεία εκκίνησης του οδοιπορικού, χώρες και περιοχές των προσφύγων, όπως το Ιράκ, τη Συρία και την Υποσαχάρια Αφρική.

Η δημοσιογράφος Ντίνα Δασκαλοπούλου θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους φωτογράφους με αφορμή την έκθεση αυτή το θέμα: Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων». 

Μερικοί από τους φωτογράφους που θα παραστούν στην συνάντηση:

Δημήτρης Μπούρας

Milos Bicanski 

Ορέστης Σεφέρογλου